Tidligere makrosikringsforvalter Raoul Pal, som mener at Bitcoin er “en uvurderlig reserve- og sikkerhetsformue,” sa at på grunn av den økende institusjonelle adopsjonen av Bitcoin, vurderer han å selge gullet sitt for å kjøpe mer Bitcoin.

Før grunnleggende makroøkonomiske og investeringsstrategiske undersøkelsestjenester GMI i 2005 ledet Pal GLG Global Macro Fund i London for det globale kapitalforvaltningsselskapet GLG Partners (som nå kalles “Man GLG”). Før det jobbet Pal i Goldman Sachs, hvor han var medbestyrer av den europeiske hedgefondssalgsvirksomheten innen aksje- og aksjederivater.

For tiden er Pal også administrerende direktør for økonomi- og forretningsvideokanalen Real Vision, som han var med å grunnlegge i 2014.

I april 2020-utgaven av GMI-nyhetsbrevet forklarte Pal hvorfor han mener at Bitcoin, som han kaller “fremtiden”, kan ha en verdi på 10 billioner dollar i fremtiden.

I det nummeret sa Pal at ideen om en verdivurdering på 10 billioner dollar for Bitcoin ikke er så gal:

«Tross alt er det ikke bare en valuta eller en butikk med verdi. Det er et helt pålitelig, verifisert, sikkert finans- og regnskapssystem av digital verdi som aldri kan opprettes utenfor den kryptografiske algoritmen …

“Det er intet mindre enn fremtiden for hele vårt byttesystem, og selve pengene og plattformen de opererer på.”

Pals siste kommentarer om Bitcoin under et intervju med Daniela Cambone, Editor-at-Large og Anchor hos Stansberry Research, “en abonnementsbasert utgiver av finansiell informasjon og programvare.”

Pal startet med å si at vi for øyeblikket går over til insolvensfasen i hans trefaseoppgave for Bitcoin:

“Jeg begynner å se fortellingen ta opp at økonomien ikke kommer til å komme seg lenger enn vi forventer, det er ingen stimulans rundt, og vi har flere problemer som vil komme i Europa, USA og andre steder, og bedrifter har ikke nok kontantstrøm. De lukkes for mange, og det er det jeg kaller insolvensfasen. ”

Deretter forklarte han hvorfor Bitcoin har en 50% tildeling i sin personlige investeringsportefølje:

“Det har vært en fortellende fortelling. Jeg har vært involvert i Bitcoin siden 2012. Det har vært en fortellende fortelling at jeg i begynnelsen av dette visste at det eneste svaret ville bli kuttet alle rentene til null og sannsynligvis negativ og deretter massiv stimulans utover noe vi noen gang har sett før.

“Så den første fasen vil jeg være involvert i Bitcoin. Så jeg kjøpte meg inn i utsalget, la til mine stillinger, og nå begynner jeg å se skipet mot insolvens, og det eneste svaret er mer fra sentralbankene.

“Så derfor begynte jeg å kjøpe mer og mer Bitcoin. Teknisk sett er oppsettet riktig. Åpenbart hadde vi halveringen, og bare adopsjonsfasen – hva som skjer med institusjonene – det er som den perfekte timingen …

«Det er sannsynligvis over 50% nå. Virkelig, jeg har redusert kontanter, lagt det i Bitcoin. Handelsposisjonene mine er relativt små fordi jeg ikke tror det er så mye mulighet som i Bitcoin. Så egentlig, hovedsakelig litt kontanter, litt gull og Bitcoin, og jeg leker til og med tanken på å selge gullet mitt for å kjøpe Bitcoin mer Bitcoin. ”

Senere i intervjuet sa Pal at han fant interessant ideen om “folk som adopterer en annen pengeenhet for sparepengene og reserveaktiva.”

Deretter snakket han om den økende institusjonelle adopsjonen av Bitcoin:

“Alt må komme i bølger, ikke sant? Det startet med detaljhandel. Det har begynt å gå inn i hedgefond; vi er ikke der ennå. Du kan ikke prime ødelagte Bitcoin-eiendeler, men det kommer.

“Vi begynner å se familiekontorer i rommet. Deretter er det institusjonene – legatene, pensjonsplanene – og innenfor det vil du finne noen myndigheter – det vil være noe som Nicaragua – noen vil plutselig si at vi har bevilget 5% til Bitcoin … det kommer og det er kommer til å bli en annen stor historie, omtrent som Michael Saylor-historien … som kommer ut av ingenting … ”

Deretter snakket Pal om sin Bitcoin-prediksjon på 1 million dollar i løpet av de neste fem årene:

“Ja, jeg tror det er omtrent riktig … bare fra det jeg vet fra alle institusjonene, alle menneskene jeg snakker med, er det en enorm pengevegg som kommer inn i dette.

“Det er en enorm pengevegg – bare rørene er ikke der for å tillate folk å gjøre det ennå, og det kommer, men det er på alles radarskjerm, og det er mange smarte mennesker som jobber med det. Så jeg tror det kommer til ikke å være fordi verden kollapser – det er fordi det kommer til å bli adopsjon av de virkelige store bassenger av kapital. “