Federal Reserve-filialen delar papper på Ethereum och DeFi

Ett dokument om decentraliserad finansiering – som överraskande inkluderade termen ”DeFi” – publicerades nyligen på webbplatsen för St. Louis Federal Reserve, en filial till Förenta staternas centralbank.

Fabian Schär, professor vid universitetet i Basel som fokuserar på Bitcoin Pro blockchain och DeFi-teknik, skrev tidningen. Han är medlem i Center for Innovative Finance, som är en del av universitetet med fokus på finansiell teknik.

Vad säger tidningen?

I tidningen skisserade Schär att decentraliserad finansiering kan leda till ett “paradigmskifte i finansbranschen.”

Papperet drog slutsatsen att även om DeFi fortfarande är nischad och liten jämfört med traditionella finansiella tjänster, finns det fördelar när det gäller “effektivitet” och andra egenskaper hos ett finansiellt system:

”Jag drar slutsatsen att DeFi fortfarande är en nischmarknad med vissa risker men att den också har intressanta egenskaper när det gäller effektivitet, transparens, tillgänglighet och komposibilitet. Som sådan kan DeFi potentiellt bidra till en mer robust och transparent finansiell infrastruktur. ”

Schars papper skisserade hur Ethereums smarta kontrakt är komponerbara – det vill säga de kan arbeta tillsammans för att låsa upp viktiga innovationer och fördelar. Vidare beskrev det viktiga komponenter för hur Uniswap, MakerDAO, Aave och andra decentraliserade protokoll fungerar och varför de kan ses som bättre än centraliserade tjänster.

Många i rymden reagerade på tidningen med en hausseartad känsla. Fred Ehrsam, medgrundare av Paradigm, sa att “du kan inte göra det här” som svar på tidningen.

Det är värt att notera att även om detta delades av Federal Reserve-filialen, så är detta inte ett starkt stöd för känslan. Filialen var precis värd för denna diskussion.

Går mainstream

Papperet kommer då livskraften för decentraliserad finansiering tydligen har blivit starkare än någonsin tidigare.

Michael Novogratz, grundaren av Galaxy Digital, säger att GameStop-kortpressen från detaljhandelsinvesterare mot Wall Street är ett tecken på att DeFi har värde:

”1) Denna GME-press är djupare än en squeeze. det är en stor grupp människor som säger att de inte vill att Citadel vill ha på sig sina order från RH, de vill inte att börsintroduktioner ska tilldelas insiders, de gillar inte ett system som är inriktat på de redan rika. DEFI. ”

Mark Cuban, miljardärägaren till Dallas Mavericks, har också börjat dabla i rymden som svar på Gamestop-evenemanget och andra trender.