Empire Market, den største markedet for krypto-darknet, har brått stengt. Det ble ikke gitt noen kommunikasjon fra admins på markedet som ser ut til å ha forsvunnet med brukerfond på rundt 30 millioner dollar i BTC. Fra utseendet ser det ut til å være en ganske massiv utgangssvindel. I følge den siste oppdateringen fra en anonym journalist, “DarkDotFail” som sporer darknet-aktiviteter, har Empire Market, den største kryptovalutaen som aksepterer darknet-markedet, angivelig trukket ut en svindel.

Administratorer av mørkemarkedet forseglet med brukermidler til en verdi av 30 millioner dollar i BTC

Eierne av Empire Market gjorde angivelig unna med bruker Bitcoin-midler til en verdi av $ 30 millioner. Darknet-markedet ble lansert i januar 2018, etter at AlphaBay gikk ned, men det vokste eksponentielt for å imøtekomme til over 1,3 millioner brukere. Rapporten bemerker at Empire ble lansert til minne om AlphaBay-administrator Alexandre Cazes som drepte seg selv, og ikke opererte ut fra grådighet, men i stedet gikk i AlphaBays fotspor. Darknet-markedet gikk offline 20. august, og kranglet under presset fra påfølgende DDoS-angrep. Grunnlegger juniormedarbeidere av Darknet Marketplace gjorde unna brukernes bitcoin til en verdi av $ 30 millioner.

Empire, den største darknet-kryptomarkedet er borte. Uten forklaring fra administratorene og ingen kunngjøringer fra politiet, ser dette ut som en ødeleggende exit-svindel.

Darknet var i en gylden tid av tillit. Forvent et grovt år med exit-svindel fremover når tilliten gjenoppdages.

Forskning viser en pigg i bruken av bitcoin på mørknet i 2020

Blockchain analytics-armen til Bitfury publiserte en rapport som avslørte en betydelig økning i bruken av bitcoin på darknet i 2020. Bitfury ga nylig ut en rapport som så på darknet-enhetsinteraksjoner med kryptovaluta-børser og andre darknet-enheter i løpet av første kvartal i år sammenlignet med til darknet-aktivitet fra de siste tre årene. Rapporten bemerket at bitcoin fortsatt er et økonomisk verktøy for darknet-enheter. ” Til tross for cryptocurrency-utvekslinger og regjeringer over hele verden, som håndhever strengere forskrifter rundt kryptobransjen, er fortsatt kontantstrømmer av darknet.