FOMO – Et begrep som stammer fra 2004 ved Harvard Business School. Selv om forkortelsen har blitt enormt populær de siste årene, bør Bitcoin og andre krypto-eiendeler gis sin skyld for det samme. Dette er fordi begrepet brukes regelmessig for BTCs marked, et begrep som understreker markedstrenden og kryptovalutas volatilitet. Begrepet og aktiva, sammen, har vært en perfekt match.

Med ‘FOMO’ har det blitt stadig viktigere å holde oversikt over Bitcoins markedssentiment på grunn av dens ustabile natur. Et pent eksempel ble gitt av Santiments siste analyse.

I følge Santiment har Bitcoins sosiale markedssentiment vist en enorm omgang i løpet av denne måneden. 3. oktober hadde forholdet mellom positive og negative kommentarer for Bitcoin nådd sine negative nivåer, en utvikling som ble fulgt av en økning i Bitcoin shorts.

Imidlertid har BTCs nylige bedrifter over $ 13 000 manifestert et radikalt skifte i trenden, og stemningene har gått over til å være utrolig euforiske. Faktisk har positive sentimentnivåer steget til juli 2020-nivåer, en kraftig tur fra de nevnte nedturene. Som forventet økte også Bitcoin lengsler, med over 27 945 BTC som oppnådde en lang posisjon.

Selv om markedssentiment aldri har vært en nøkkelindikator for en trendrevers, vurderer enkelte grupper av handelsmenn sine posisjoner basert på den.

Bitcoin Market Sentiment – Nøkkelen til det lange løp eller en distraksjon?

Relevansen av BTCs markedssentiment kan ikke avvises. En annen viktig reversering som skjedde nylig var da Bitcoin økte over $ 12 000 i begynnelsen av august. Identifiserbar i forrige diagram, hadde BTCs følelse falt til en lignende lav, med innlegg på sosiale medier som ekstremt baisse. I løpet av de neste to ukene registrerte Bitcoin sin nye årlige høyde i 2020 (juli ATH har blitt overgått nå).

Nå vil handelsmenn med BTC-shorts som er likvidert i løpet av den tiden primært føle seg blinde, og det har skjedd med de beste av dem. Imidlertid er viktigheten av innlegg på sosiale medier for Bitcoin og andre eiendeler ubestridelig.

Selv om eksemplet ovenfor kan virke som et argument mot markedssentimentet, har sentiment mange ganger også valgt å ta en retning under en nøytral trend. Under et stille marked spiller sentiment en nøkkelrolle fordi markedets mentalitet forstås ved å evaluere slike sosiale innlegg.

Selv om følelser er en hit-and-miss under visse trender, vil deres betydning med Bitcoin forbli høy til en viss modenhet oppnås av krypto-eiendeler.

Bitcoins modenhet: Å bringe rasjonalitet til følelser?

For å være rettferdig er markedssentiment til stede i alle aktivaklasser (dvs. tradisjonelle aksjer og krypto), men å bringe et nivå av sikkerhet for slike indikatorer vil avhenge av løpetiden til Bitcoin.

Mens Bitcoin fremdeles er noen år unna å være en etablert moden eiendel, blir fundamentene sterkere for hver dag som går. Oppgangen til institusjonelle investorer i BTCs marked er et sentralt eksempel. I følge Ben Zhou, administrerende direktør i Bybit,

Det kan ikke være en eneste begivenhet der alle plutselig er enige om at krypto har oppnådd mainstream-status. Men når vi ser tilbake på dette øyeblikket en gang i krypto-fremtiden, kan vi komme til den konklusjonen at den gradvise prosessen på en måte allerede har startet.

Derfor, uansett om det er skadelig eller nyttig, vil Bitcoins markedsstemninger lede noen av trendene de neste årene. Imidlertid kan viktige feilvisninger basert på sosiale innlegg unngås, hvis også alle andre beregninger blir tatt med.